top of page

Academie nodigt Ivo Provoost (Denicolai & Provoost) uit naar De Steiger

Op uitnodiging van de Academie voor Beeld komt Ivo Provoost, de helft van het kunstenaarsduo Denicolai & Provoost, naar De Steiger in Menen. Samen met een multidisciplinair team werd het duo met 'petticoat government' geselecteerd om volgend jaar het Belgische paviljoen op de Biënnale van Venetië te bezetten. In zijn lezing belicht hij naast eerder werk dan ook dat geselecteerde project voor de Biënnale. 


De Academie voor Beeld en het Cultuurcentrum van Menen verwelkomen op 20 december Ivo Provoost in De Steiger. Met Simona Denicolai werkt de kunstenaar al meer dan 25 jaar tussen de publieke ruimte en het museum.


Zo haalden ze tijdens de COVID-pandemie sierstukken en beeldjes van Gentse vensterbanken om die dan tijdelijk tentoon te stellen in het SMAK. Ze lieten ook stenen opvissen uit de Ringvaart die door de duiker rechtstreeks vanuit het water op een sokkel in het museum geplaatst werden. 


Voor de Biënnale van Venetië werden ze samen met een horizontaal team met Spec uloos  (grafische vormgevers, cartografen), Nord (architecten) en Antoinette Jattiot (curatrice, schrijfster) geselecteerd met het project 'petticoat government'. Het collectief zal enkele reuzen een indrukwekkende reis van 1163 kilometer richting Venetië laten afleggen.


In het eerste deel zal Provoost eerder werk belichten en zijn visie over participatie bij kunst. Daarna volgt de voorstelling van het project van de Biënnale. De lezing begint om 19u (tot 21u30) en is gratis. Inschrijven is noodzakelijk: een plaatsje reserveren kan via www.ccdesteiger.be
コメント


  • Facebook Basic Square
Recent Posts
bottom of page