top of page

OPTIES 4°GRAAD & SPECIALISATIE*

VIERDE GRAAD | vanaf 18 jaar
 
2D Grafiekkunst* | Schilderkunst*° | Tekenkunst* 
3D Beeldhouwen & ruimtelijke kunst | Keramiek*°
2D/3D Projectatelier*Keuzevak: KUNST- & CULTUURFILOSOFIE |  Voorlopige kalender: klik hier
Kies je voor het keuzevak ‘kunst- en cultuurfilosofie’ dan kom je één keer per maand op woensdag naar de academie en krijg je les van Peter Jonnaert (leerkracht van de kortlopende theoretische richting ‘Beeld- en Audiovisuele Cultuur’ - BAC). Hier zal je op een theoretische manier ondergedompeld worden in de wereld van de hedendaagse en klassieke beeldende en audiovisuele  kunst samen met de leerlingen BAC. Deze lessen gaan door volgens kalender van 19u40 tot 21u20. Klik hier voor de voorlopige agenda.*

*Kan wijzigen naargelang het aantal leerlingen die opteren voor dit keuzevak.

Daarnaast kan je deelnemen aan 5-tal uitstappen aan musea gedurende het volledige schooljaar. Deze uitstappen worden telkens aangeboden met een keuzemogelijkheid om aan te sluiten op een vrijdag of een zondag. 

 

 

*Keuzevak | FOTOKUNST / PORTFOLIO
Kies je voor het keuzevak ‘Fotokunst/Portfolio’ dan kom je gedurende 2 modules (telkens 4/5 lessen) naar de academie en krijg je les van Luc Dewaele (leerkracht/fotograaf). Binnen de eerste module worden de basistechnieken behandelt omtrent fotografie. Hiermee kan je dan aan de slag binnen je eigen artistieke praktijk. Binnen de tweede module worden de basisprincipes uitgelegd voor het aanmaken van een digitale portfolio.  Deze lessen gaan door volgens kalender (deel 1: januari/februari en deel 2: mei/juni).
 

INFOMOMENT | vrijdag 7 oktober om 19u – Hoofdschool, Bruggestraat 43, digitaal lokaal.
 

Tijdens dit moment zal er uitgelegd worden wat de lessen zullen inhouden en zal er afgestemd worden op de bestaande leervraag bij de aanwezigen. Hier zal de kalender ook op afgestemd worden.

 


°Extra lesmoment | Enkel voor leerlingen keramiek of schilderkunst

Leerlingen van Ateliers keramiek en schilderkunst kunnen in de plaats van een keuzevak ook opteren om ter aanvulling van een wegevallen lesmoment 1 keer per maand een extra lesmoment te komen volgen in het atelier dat doorgaat op een ander tijdstip. 

vb.  indien je naar de dagopleiding komt kan je een keer per maand aansluiten bij de avondopleiding.


 
Theoretische richting | Beeld & Audiovisuele Cultuur

*Specialisatie: 
Deze kortlopende studierichting is gericht op het geïndividualiseerd kunstenaarschap. Uitmuntende leerlingen krijgen de kans om te excelleren en zich desgewenst grondig voor te bereiden op het hoger kunstonderwijs. 

Je kan binnen de academie te Menen 'specialisatie' volgen binnen één optie of net twee opties bewust combineren - je 'artistiek werk' moet binnen deze beide opties wel 'verband houden onder elkaar'.
 
Denk je in aanmerking te komen voor dergelijke kortlopende opleiding neem dan contact op met de directeur. De toelating tot deze kortlopende opleiding kan gebaseerd zijn op het juryverslag (meestal op het einde van de 4de graad) - maar kan ook gebaseerd zijn op een intakegesprek met de directeur in samenspraak met de titularis van het atelier: heidi.nolf@menen.be.

BEROEPSKWALIFICATIE

AMATEUR BEELDEND KUNSTENAAR

Vierde graad (+18j)

klik hier

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

bottom of page