top of page

Vragen over inschrijvingen schooljaar 2024-2025 | neem contact op met beeld@menen.be

 

 

ONLINE INSCHRIJVEN VOOR SCHOOLJAAR 2024-2025

OM ONLINE IN TE SCHRIJVEN | klik hier

Online inschrijven via www.mijnacademie.be/sabkmenen 

Opgepast! Je kan online enkel inschrijven voor je eerste optie EN schrijf je steeds voor alle vakken in.

Sommige ateliers en/of lesmomenten zijn vlug volzet, wees er snel bij!

De inschrijvingstarieven van het nieuwe schooljaar vind je hier.

Bekijk zeker ook of je in aanmerking komt voor een  reductietarief.

HOE ONLINE INSCHRIJVEN

 1. Surf naar www.mijnACADEMIE.be en selecteer 'Academie voor Beeld  Stad Menen' uit de lijst of klik op bovenstaande knop.

 2. Maak indien je nog geen account hebt een account aan* op basis van het domicilieadres van de toekomstige leerling. Heb je al een account aangemaakt voor een andere academie (vb. Muziek & Woord) dan moet je hetzelfde account gebruiken.

 3. Gebruik bij voorkeur een vaste computer/laptop om in te schrijven en bij Chrome werkt het optimaal.

 4. Voeg per gezinslid de contactgegevens toe en vul de extra vragen in.

 5. Je kan dan jezelf of andere gezinsleden aanklikken en kunt vervolgens tot inschrijving overgaan. 

 6. Het systeem berekent automatisch een logisch vervolg op basis van je voorafgaande inschrijving.

 7. Je kan indien je dat wenst (en indien dit mogelijk is) locatie/vestigingsplaats wijzigen (vierde graad,  specialisatie & de theoretische richting Beeld & Audiovisuele cultuur)

 8. Schrijf gezinslid per gezinslid in (kies optie, vestigingsplaats, lesmoment indien mogelijk en vul eventuele opmerkingen in).

 9. je kan nu ook via mijnACADEMIE aanvraag doen voor verminderd tarief indienen en attest uploaden.

 10. je kan ​op de betaalpagina op mijnACADEMIE aangeven dat hij of zij recht heeft op verminderd tarief. Als leerling/ouder moet je dan een reden invullen (vrij tekstveld) en het attest als PDF-bestand uploaden - personen met UiTPAS met kansenstatuut geven hier hun persoonlijk nummer van hun UITPAS in. Leerlingen met een gewone UiTPAS kunnen ook hier hun nummer achterlaten (inschrijving = 15 punten). OPGEPAST!  De korting wordt niet automatisch toegekend! De administratie moet de korting uiteraard eerst goedkeuren en inbrengen in het softwaresysteem.

 11. Betaal de inschrijvingen via bancontact.

 12. Controleer je bevestigingsmail(s).

 13. De inschrijving is afgerond.

 

Bij problemen neem contact op met beeld@menen.be.

TIP! Hou de volgende zaken bij de hand:  

 • het rijksregisternummer van de persoon die zich wil inschrijven en van de persoon die het account beheert.

 • gegevens bancontcact | online betaling gebeurt namelijk via bancontact.

Inschrijven kan ook tijdens de openingsuren van het secretariaat tijdens de maand september te Menen en Wervik.

Recht op vermindering & online inschrijven?

Indien je online inschrijft, betaalt je eerst het volledige bedrag. Enkel de korting van ander gezinslid en 2e studierichting wordt meteen doorgerekend. Vanaf dit schooljaar kan je nu op de betaalpagina op mijnACADEMIE aangeven dat je recht heeft op verminderd tarief. Je moet dan een reden invullen (vrij tekstveld) en het attest als PDF-bestand uploaden. De korting wordt niet automatisch toegekend! De administratie moet de korting uiteraard eerst goedkeuren en er een verminderingsattest van maken op het tabblad Attesten van de leerling. Kom je in september langs op het secretariaat voor de inschrijving en heb je een geldig attest bij, dan kan de korting meteen verrekend worden. 

Klik hier om te weten of je in aanmerking komt voor andere verminderingen. 

 

*Nog geen account op “Mijn Academie”? Ben je zeker dat je niet eerder gebruik maakte van deze toepassing, met een andere e-mailadres of bij inschrijven in een andere academie? Je kan namelijk namelijk maar 1 account hebben per gezin/adres! Zeker dat je nooit eerder een account aanmaakte? Ook niet bij de 'Academie voor Muziek & Woord Stad Menen'?

Maak dan hier een gezinsaccount aan.

*Heb je reeds een account op “Mijn Academie”?
Controleer hier de gegevens van je gezinsaccount voor alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen.
Indien er een slotje staat naast de naam van een gezinslid, dan zijn er nog extra gegevens nodig voor je deze persoon kan inschrijven.
Eenmaal je account in orde is en de slotjes open zijn, is je account klaar voor de (her)inschrijving vanaf de juist inschrijvingsdatum.

Programmatie onder voorbehoud

 

Kinderen vanaf 6 jaar (eerste tot zesde leerjaar - eerste graad & tweede graad) kunnen de wereld van de beeldende kunsten ontdekken. In Menen kan men vanaf 8 jaar kiezen tussen 'beeldatelier' (kleien, tekenen, schilderen, fantasie en werken naar waarneming, ...)  of audiovisueel atelier / animatiefilm* (beeldende technieken en werkwijzen in functie van een bewegend beeld - enkel te Menen).

 

Locaties:  Menen* | Lauwe | Rekkem | Wervik | Geluwe | Kruiseke

Jongeren vanaf 12 jaar (derde graad) kunnen hun traject starten en/of verder afleggen tot hun 18 jaar binnen de derde graad  en kunnen kiezen tussen audiovisueel atelier = animatiefilm*, architectuuratelierBeeldatelier.

 

Locaties:  Menen*| Wervik 

 

Ook volwassenen (vierde graad  8u/week/5 jaar & specialisatie - 8u/week/2 jaar) ) komen aan hun trekken (vanaf 18j of indien competenties van de derde graad bereikt):  via Beeldhouwen &  Ruimtelijke Kunst - waar de creaties de ruimte veroveren, Keramiek - waar een klomp klei diverse vormen aanneemt, Tekenkunst - waar elk geheim ontrafeld wordt in een vlak of lijn, Schilderkunst - waar kleur en materie de vorm tracht te omsluiten, Grafiekkunst - waar elke druk leidt tot een creatief resultaat. 'Projectatelier' - een atelier waarvan men start vanuit het gegeven onderwerp/omstandigheid / ...  en niet vanuit de techniek - afhankelijk van het aantal inschrijvingen. 

'Beeldende Kunst & Audiovisuele Cultuur' (BAC):  2u/week - 3 jaar | Het is een kortlopende 'theoretische opleiding' voor diegene die zich willen verdiepen in de beeldende kunstgeschiedenis en cultuur.  We leren niet enkel de historische context, maar durven ook dingen in vraag stellen, gaan op uitstap naar musea en nodigen externe sprekers uit.

 

Locatie: Menen

 

bancontact
bottom of page