top of page

Dag van de Academies | Remake // Dido & AeneasDido & Aeneas

In aanloop naar deze dag werken diverse klassen beeld, muziek en woord op uitnodiging van ambassadeur Opera Ballet Vlaanderen aan een remake van de opera ‘Dido & Aeneas’ van Henry Purcell. Resultaten zijn al enkele weken te spotten op sociale media (Facebook en Instagram) onder de noemer ‘Façade Academie Menen’.

De dag zelf zet de academie zich met drie evenementen in de kijker.

Façade van Schoonheid en Troost

Ten eerste is er de ‘Façade van Schoonheid en Troost’. Vanaf 9u50 nodigen wij publiek uit voor een bijzonder buitenconcert! Uit de vensters en de deuren van de Academie voor Muziek en Woord in de Y. Serruysstraat zullen van 10u tot 10u30 mooie klanken van leerlingen klinken voor een uniek façade-concert. De voorgevel komt tot leven en zal het publiek ongetwijfeld ontroeren met de schoonheid en de troost in de opera. Ook zullen er enkele verrassende bedrukkingen op de ramen te zien zijn met daarop kunstwerken van leerlingen uit de Academie voor Beeld. Er zal videomateriaal te bekijken zijn uit het project van de recente samenwerking tussen De Figuranten, Psychiatrisch Centrum Menen en de woordopleiding. Daarnaast zal er met leerlingen uit de woordafdeling een trage en symbolische stoet opgevoerd worden. Een speciaal voor de gelegenheid ontworpen boekje begeleidt dit evenement. Hierin staan enkele resultaten van leerlingen beeld en woord die aan de slag gingen met het verhaal van Dido & Aeneas en het thema ‘remake’.

Expo

Aansluitend op het façade-concert opent een mooie expositie in de Academie in de Bruggestraat met werk van leerlingen uit allerlei afdelingen en richtingen Beeld, geïnspireerd op ‘Dido & Aeneas’. Deze expo is op 19 februari te bezichtigen tussen 10u30-12u en 14u-17u. Daarna elke zaterdag en woensdag van 14u tot 17u tot de paasvakantie (gesloten tijdens de krokusvakantie).


Lerarenconcert

Een derde activiteit op deze dag is het lerarenconcert. Ook enkele leerkrachten Muziek en Woord gingen immers met het thema ‘remake’ aan de slag en tonen het resultaat om 19u in OC De Stekke in Moorsele (reserveren verplicht via muziek.woord@menen.be).

Alle activiteiten zijn gratis en worden georganiseerd onder de geldende covid-maatregelen.

Comments


  • Facebook Basic Square
Recent Posts
bottom of page