top of page

Kunstgeschiedenis 13/09 | DOCUMENTA 14

Vak? KUNSTGESCHIEDENIS (voor leerlingen hogere en specialisatiegraad graad)

Wanneer? Woensdag 13 september | 19u50 - 21u30

Lokaal? Digitaal lokaal

Woensdag gaat de eerte les kunstgeschiedenis door van het nieuwe academiejaar in de Academie van Menen. Als nieuwe leerkracht kunstgeschiedenis wens ik, Peter Jonnaert, jullie van harte welkom.

Het thema van de eerste les gaat over DOCUMENTA 14. Eén keer om de vijf jaar is Kassel in Duitsland het toneel voor één van de belangrijkste tentoonstellingen van actuele kunst in de wereld. 160 kunstenaars dingen er naar jouw aandacht op meer dan 30 verschillende locaties.

Afgelopen zomervakantie bracht ik een bezoek aan deze wereldexpo van de hedendaagse kunst. En ik breng verslag uit!

Speciaal voor jullie selecteerde ik de meest spraakmakende kunstenaars. Zo krijgen jullie een staalkaart van de actuele wereldkunst. Documenta 14 wil onze westerse, neo-koloniale blik op de kunst verbreden naar de hele wereld toe. Leer fascinerend maar totaal onbekend werk kennen van kunstenaars uit Thailand, Lapland, Mongolië, Ghana, Australië, Mexico en andere niet westerse regio. Ook nu weer helpen de lessen kunstgeschiedenis jullie horizon te verbreden. Er is ruime aandacht voor schilderkunst, collage, video-art, beeldhouwkunst en installatiekunst.

Tot heel gauw. Peter Jonnaert.

  • Facebook Basic Square
Recent Posts
bottom of page