top of page

Derde graad

ARCHITECTUURATELIER / 18+

Wervik

Zaterdag: wekelijks 4u van 13u30 tot 17u (niet tijdens schoolvakanties) 

Duurtijd opleiding: 2 jaar

Voor wie? Iedereen vanaf 18 jaar - geen voorkennis vereist.

 

Stap in de boeiende wereld van architectuur en ontdek de kracht van vormgeving, ruimte en creativiteit. Heb je altijd al gefascineerd gekeken naar gebouwen en gedroomd van het scheppen van unieke ruimtes die mensen inspireren en verbinden?

 

Dan is dit jouw kans om jouw passie voor architectuur te verkennen.

In deze 2-jarige opleiding binnen de 3de graad laten we je kennismaken met vele facetten van architectuur, van de fundamenten van ontwerp tot de impact van gebouwen op onze samenleving. Ontdek de taal van architectuur en leer hoe elk element, hoe klein ook, een significante meerwaarde kan betekenen voor onze leefomgeving.

Je leert niet alleen analyseren en ontwerpen, maar dompel je jezelf ook onder in het maken van maquettes. Ervaar de vreugde van het creëren van miniaturen die je visie tot leven brengen. Leer hoe je jouw creatieve ideeën omzet in tastbare vormen die de wereld kunnen transformeren.

Ontwikkel je fotografische oog en leer de basis van hoe je de essentie van architectuur vastlegt in boeiende beelden. Verken de hedendaagse architectuur en ontdek de ontwerpen die onze steden vormgeven.

Of je nu studies in de architectuur ambieert of gewoon je passie wilt verkennen, deze 2-jarige opleiding biedt de perfecte kans om jouw liefde voor architectuur te ontdekken en jouw creatieve horizon te verbreden.

Praktische info:

Inschrijvingen kunnen online vanaf  8 juni om 14u en dit tot en met 30 september via www.mijnacademie.be of op het secretariaat  (max. 20 leerlingen).

Je kan je inschrijven vanaf de leeftijd van 18 jaar en indien je architectuuratelier in de 3de graad (middelbaar) nog niet hebt afgewerkt. Voorkennis is niet vereist.

 

LOCATIE 

Atelier Wervik
Speiestraat 48 – 8940 Wervik

 

Zaterdag wekelijks* 4u van 13u30 tot 17u

Duurtijd opleiding: 2 jaar

*Niet tijdens schoolvakanties - eerste zaterdag van een vakantie is er telkens les tenzij anders aangekondigd. 

 

Leerkracht:

Nel Vanhoenacker

Resultaat van de studie:  overgangsattest of eindgetuigschrift complementair aan secundair onderwijs.

TER INFO | Leerlingen die als jongere binnen de 3e graad de opleiding binnen architectuur niet hebben kunnen afronden en dus geen attest hebben ontvangen kunnen hun graad via deze opleiding alsnog afronden en hun attest ontvangen. Contacteer de academie omtrent de mogelijkheden via beeld@menen.be

bottom of page